studieprogramma jaar 2
Lesperiode 2.1: Voeding en ziekte |
Centrale thema: Klinische ondervoeding
Beroepsrollen: Behandelaar + Ondernemer + Manager Voeding
Beroepsproducten:
- Behandelplannen (dieetcasuïstiek) nier-, buismaag- en Alzheimerpatiënt [+]
- Klanttevredenheidsonderzoek ziekenhuismaaltijden [+]
- Kwaliteitsbeleidsplan Diaconessenziekenhuis (SNAQ-protocol) [8.6]
Vakkennis:
- Schrift 1: diëtetiek + dieetcasuïstiek [7.6]
- Schrift 2: pathologie + biochemie + psychologie + kritisch denken [8.3]
Beroepsvaardigheden:
- Diëtistische vaardigheden: Assesment simulatiecliënt + diëtistische diagnose (SNAQ-afnames 65+) [+]
- Voedingspracticum: Receptuur energie en/of eiwitverrijkte voeding voor cliënten (dysfagie / ondervoeding) [+]
- Ethische vaardigheden: Essay ethiek [+]
Lesperiode 2.2: Minor psychiatrie, medicatie en voeding |
Beroepsrollen: Behandelaar + Onderzoeker
Beroepsproducten: Onderzoeksverslag ADHD [+]
Vakkennis:
- Schrift 1 (medisch, medicatie en voeding): dementie + verslaving + schizofrenie + borderline + angst-, eet- & stemmingsstoornissen [8.6]
Beroepsvaardigheden:
Presenteren:
- Presentatie Motivational Interviewing [+]
- Presentatie wetenschappelijksartikel eetstoornissen [+]
Reflecteren: Persoonlijk reflectieverslag [+]
Lesperiode 2.3: Klinische voeding in de markt |
Beroepsrollen: Manager Voeding + Onderzoeker
Beroepsproducten:
- Marketingplan (marktonderzoek) Nutricia [9.8]
- Onderzoeksrapport (literatuur-, sensorisch en klinisch onderzoek) Nutricia [9.0]
- Behandelplannen (dieetcasuïstiek) dysfagie, IBS/obstipatie en levercirrose [+]
Vakkennis:
- Schrift 1 (spijsverteringsziekten): pathologie + diëtetiek + dieetcasuïstiek + SPSS [9.8]
Beroepsvaardigheden:
- Gespreksvaardigheden: Oefening communicatie- en conflictstijlen (Roos van Leary) [+]
- Diëtistische vaardigheden: Toetscasus motiverende gespreksvoering (ORBS + MI) [+]
- Practicum microbiologie (hygiëne & besmettingsgraad): Practicumopdrachten en verslag [+]
Lesperiode 2.4: Voeding en doelgroepen |
Beroepsrollen: Voorlichter + Adviseur
Beroepsproducten:
- Voorlichtingsplan [8.0]
- HACCP-adviesplan [+]
Vakkennis:
- Schrift 1: voedingsleer [7.8]
- Schrift 2: psychologe + sociologie + kindergeneeskunde + pathologie + biochemie [9.0]
Beroepsvaardigheden:
- Didactiek: Participatie [+]
- Gespreksvaardigheden (lastige gesprekssituaties): Assessment met simulatiecliënt [+]
Gemiddelde resultaat jaar 2 (hoofdfase 2014/2015): 8.67 |
Alle toetsresultaten zijn tussen blokhaken vermeld. De toetsen die niet met een cijfer, maar met een voldoende/onvoldoende worden beoordeeld, zijn te herkennen aan de plusjes (= voldoende).