De afbeeldinggalerij is leeg.
De afbeeldinggalerij is leeg.
1. Onderzoeksverslag mini-VCP
Collegejaar 2013/2014 | Lesperiode 1.1 |
Bij de allereerste integrale opdracht van het eerste studiejaar stonden de beroepsrollen onderzoeker en behandelaar centraal. Deze opdracht bestond uit het schrijven van een individueel en evidence based onderzoeksverslag voor een fictieve groep vakgenoten. Het hiervoor benodigde onderzoek betrof het analyseren van de voedselinname en voedingsbehoefte van minimaal 5 personen op basis van hun ingevulde voedingsdagboekjes. De door mij geselecteerde onderzoekspopulatie werd gevormd door kantoorpersoneelsleden van een telecombedrijf. Na afloop van deze mini-voedselconsumptiepeiling (VCP) heb ik met alle deelnemers een persoonlijk voedingsadviesgesprek gevoerd. Hoewel ik de opdrachtomschrijving en beoordelingscriteria uitvoerig had bestudeerd, bleek uit de feedback en mijn matige eindbeoordeling [6.8] dat ik de opdracht, en met name de doelgroep van vakgenoten, helaas totaal verkeerd had geïnterpreteerd. Indien ik echter had geweten wat er precies van mij werd verwacht, had ik mijn taalgebruik uiteraard beter op de beoogde doelgroep afgestemd en had ik een minder formele schrijfstijl gekozen.
2. onderzoeksverslag nutricia
Collegejaar 2014/2015 | Lesperiode 2.3 |
Tijdens blok 2.3 van de opleiding Voeding & Diëtetiek stond het thema Klinische voeding in de markt centraal. Tijdens de integrale opdracht heb ik, samen met mijn tutorgroep, ervaring opgedaan binnen de functiedomeinen onderzoeker en manager voeding. Vanuit deze beroepsrollen hebben wij, voor de opdrachtgever Nutricia Advanced Medical Nutrition, onderzoek verricht naar de productontwikkelingsmogelijkheden van ziektespecifieke enterale voeding. Hierbij hebben wij ons specifiek gericht op patiënten met inflammatoire darmziekten (Inflammatory Bowel Disease), ofwel Morbus Crohn (MC) en Colitis Ulcerosa (CU). Uit dit project zijn uiteindelijk twee verschillende beroepsproducten voortgekomen, namelijk een onderzoeksrapport en marketingplan. Voor het onderzoeksrapport hebben wij allereerst uitgebreid Engelstalig literatuuronderzoek gedaan naar de ziektebeelden van IBD en de specifieke voedingsbehoefte van MC- en CU-patiënten. Ook hebben wij een consumentenpanel van 30 personen samengesteld en deze vervolgens onderworpen aan een sensorisch smaakonderzoek. Hierbij hebben wij, met behulp met een verschiltest, onderzocht of er binnen deze testgroep een duidelijke smaakvoorkeur aanwezig was voor één van onze drie nieuwe smaakconcepten, te weten Bosvruchten-Limoen, Vanille-Rum en Appel-Gember. Voor het analyseren en verwerken van de verkregen onderzoeksresultaten is gebruikt gemaakt van het softwareprogramma SPSS 22. Na de totstandkoming van ons productconcept hebben wij tot slot nog een opzet gemaakt voor klinisch onderzoek naar de therapeutische effectiviteit van onze IBD-specifieke medische voeding binnen de betreffende doelgroep. De overige (marktgerelateerde) onderzoeken, waaronder een SWOT- en een concurrentieanalyse, alsmede de onderbouwing van de voedingskundige samenstelling, zijn apart uitgewerkt in het bijbehorende marketingplan. Dit is voor mij tot dusver overigens in ieder opzicht de meest pittige, maar tevens de meest interessante en creatieve, opdracht geweest vanwege de medische, sensorische, juridische, orthomoleculaire en commerciële aspecten die hierbij aan bod zijn gekomen. Ik heb soms dag en nacht achtereen aan het project gewerkt, maar het eindresultaat, een 9.0 voor dit onderzoeksverslag en een 9.8 voor het bijbehorende marketingplan, is naar mijn volle tevredenheid.
3. onderzoeksverslag Enerjoy e-learning
Collegejaar 2015/2016 | Lesperiode 3.3 |
4. onderzoeksverslag De Nie & Vie
Collegejaar 2015/2016 | Lesperiode 3.4 |
5. onderzoeksartikel menukaartlabels
Collegejaar 2015/2016 | Lesperiode 3.4 |