Foodbalance@hotmail.com

Overzicht beroepsprofiel manager

  1. Ervaringen beroepsrol manager voeding
  2. Competenties beroepsrol manager voeding
  3. Ontwikkelingsstadium beroepsrol manager voeding

 

1. ervaringen beroepsrol Manager Voeding

2. COMPETENTIES MANAGER VOEDING

  • Beroepsproduct: Marketingplan
De voedingskundige/diëtist stelt voor een bepaalde product-marktcombinatie een marketingplan op, op basis van een interne en externe analyse, die is uitgevoerd met behulp van een sterkte-zwakte analyse. Het product kan ook een dienst betreffen.
 
  • Beroepsproduct: Kwaliteitsplan
De voedingskundige/diëtist stelt in het kader van voedselveiligheid een kwaliteitsplan op, voor de eigen of een andere organisatie, conform internationaal vastgestelde eisen en procedures, met behulp van onderzoek naar de consumentenkwaliteit.
 
Bron: OER 2014-2015

3. ONTWIKKELINGSSTADIUM manager voeding

In deze sectie zal ik gedurende mijn studieloopbaan reflecteren op mijn ontwikkelingsstadium ten aanzien van de beroepsrol manager voeding.

  1. 2013/2014: Bij aanvang eerste jaar kon ik me nog totaal geen voorstelling maken van de werkzaamheden van een manager voeding. Wel heb ik, tijdens de ontwikkeling van het marketingplan voor Eetopia, gemerkt dat ik bijzonder veel affiniteit heb met marketing.
  2. 2014/2015: In het tweede jaar ben ik, onder andere door mijn praktijkopdracht bij Dupont Cheese en het marketingplan voor Nutricia, een passie ontdekt voor levensmiddelenwetgeving, voedselveiligheid, voedselkwaliteit, sensoriek en marketing. Deze ervaringen hebben me absoluut geïnspireerd om me verder te oriënteren op de beroepsrol van manager voeding en de functiemogelijkheden in de voedingsindustrie.
  3. 2015/2016: Helaas is de beroepsrol van manager voeding nauwelijks aan bod gekomen in het lesprogramma van het derde studiejaar. Voor mij persoonlijk mag hier binnen de opleiding meer aandacht aan worden besteed, maar ik weet dat veel studiegenoten het niet met mij eens zullen zijn.
  4. 2016/2017: In het vierde jaar is de rol van manager voeding bij mij niet aan bod gekomen omdat ik me, niet alleen tijdens mijn afstudeerperiode maar ook tijdens mijn stageperiode, vooral bezig heb gehouden met de beroepsrol van onderzoeker.